کروسین و فوایدآن

کروسین

کروسین از متابولیت‌های موجود در زعفران هستند که به آن خاصیت داروی می‌بخشند.متابولیت‌ها ترکیبات واسطه یا محصول سوخت و ساز سلول زنده هستند و معمولاً اشاره به مولکول‌های کوچک شرکت‌کننده در سوخت و ساز سلولی دارد.

 

 

فواید کروسین

 

-کروسین و بهبود چشم

آزمایش‌ها و مطالعات نشان داده است که زعفران می‌تواند در درمان برخی از بیماری های چشمی مانند بیماری AMD موثر باشد. این اثرات به کروسین و کروستین نسبت داده شده است که احتمالا کروسین مانع از آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلول) می‌شود و در نتیجه مانع مرگ گیرنده‌های نوری که ناشی از نور است، می‌گردد. همچنین این ماده جریان خون شبکیه را افزایش و عملکرد آن را بهبود می دهد.

از طرفی کروستین انتشار اکسیژن به مایعات مانند پلاسما را افزایش می‌دهد. بنابراین زعفران و اجزای تشکیل دهنده آن (به خصوص کروسین و کروستین) می‌توانند به عنوان محافظ عملکرد چشم باشند.

این اثرات را می‌توان مربوط به عملکرد آنتی اکسیدانی، مهار آپوپتوز و عملکردد ضد التهابی آن‌ها دانست

 

-کروسین و بهبود حافظه

زعفران و اجزای سازنده آن به ویژه ماده کروسین سبب تقویت حافظه می‌شود.

 

-کروسین و عملکرد آنتی اکسیدانی

مهم‌ترین نقش کروسین، عملکرد آنتی اکسیدانی آن است. کروسین می‌تواند با افزایش بیان ژن‌های دخیل در فرایندهای آنتی اکسیدانی و آنزیم‌های آنتی اکسیدانی بر استرس‌های اکسیداتیو تاثیر بگذارند و اثر تعداد زیادی از رادیکال‌های آزاد را خنثی کند.

کروسین و کروستین می‌توانند با التهاب‌های عصبی که با شروع بیماری‌های نظیر آلزایمر و پارکینسون در ارتباط هستند، مقابله کنند.

 

-کروسین و سرطان

خواص ضد سرطانی زعفران، در درمان و پیشگیری از سرطان های ریه، کبد، سینه، پانکراس، روده بزرگ، پوست، پروستات و تخمدان اثبات شده است.

تاثیر ضد سرطانی زعفران به لطف وجود کروسین می باشد. کروستین سلول های سرطانی را هدف می گیرد و از بین می برد.

 

-کروسین و افسردگی

کروستین سطح تولید هورمون شادی آور سروتونین را در مغز افزایش می دهد و به همین علت است که درمان افسردگی ممکن می نماید.

 

-کروسین و کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) اصطلاحی است که برای توصیف تغییرات فیزیکی، عاطفی و روانی قبل از شروع دوره قاعدگی گفته می شود.

مطالعات نشان می دهند که زعفران احتمالاً می تواند به درمان علائم PMS کمک کند.

در زنان ۲۰ تا ۴۵ ساله، مصرف روزانه ی ۳۰ میلی گرم زعفران در درمان علائم PMS، مانند تحریک پذیری، سردرد، هوس خوردن چیزهای شیرین (به دلیل پایین آمدن قند خون ناشی از تغییرات هورمونی) و دردهای قاعدگی موثرتر از دارونما است .

مطالعه ی دیگری نشان داده است که استشمام زعفران به مدت ۲۰ دقیقه، به کاهش علائم PMS مانند اضطراب و کاهش سطح هورمون کورتیزول – مسئول استرس – کمک می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *